6 maart 2021

17:00 - 17:40

Opening en plenair programma

‘Follow your dreams’, zo luidt het thema van deze digitale bijeenkomst van Women’s Inspire Event. De spits wordt afgebeten door Nabila el Ouatassi. Middels een spoken word performance en keynote speech neemt Nabila ons mee in een inspirerend verhaal over het volgen van je dromen.

Foto Nabila
Nabila el Ouatassi

Meer informatie

Follow your dreams.

Follow YOUR dreams.

Maar wat als je nog niet weet wat jouw dromen nou echt zijn? Je het gevoel juist eerder hebt dat andermans invloeden je dromen laten leiden. Hoe leren wij om terug te keren naar onze eigen zelf? Zodat we vanuit daar onze dromen eindelijk het hardst horen roepen.

Heel lang heb ik mijn leven vanuit angsten geleefd. Angsten om er niet bij te horen, onbegrepen te worden, alleen te blijven en nog meer. Totdat ik mezelf toestond om vanuit vertrouwen te leren leven. Ik deel mijn reis graag met jou in de hoop dat je ergens herkenning zal vinden.

Laat mij jou meenemen in mijn reis toen ik begon met het volgen van mijn eigen dromen.

– Nabila el Ouatassi

17:40 - 19:00

Workshops en afsluiting

Inspiratie, interactie en contact leggen. Deze drie elementen staan centraal in de workshoprondes. De workshops worden gegeven door vier verschillende sprekers die praktische tips, adviezen en ervaringen met je delen rondom een specifiek thema waarop zij ervaringsdeskundig zijn.

De workshops zullen in twee rondes gegeven worden. Bij elke ronde kies je één van de vier opties. Dit betekent dat je in totaal twee van de vier workshops kunt bijwonen.

Diverse workshops

Workshop 1: Persoonlijke en professionele groei door Dounia Maakor

“Ik heb te weinig ervaring om te solliciteren op die functie.” “Ik durf de stap richting een nieuwe carrière niet te zetten.” “Ze gaan mij toch niet aannemen, omdat…” Herkenbare gedachten voor velen. Zo ook bij mij een aantal jaar geleden, tot ik besloot het roer flink om te gooien. Ik deel graag mijn ervaringen en tips met jou om toch de stap te zetten!

Mijn doel is om anderen te inspireren en motiveren om zijn/haar volste potentie en talenten te benutten. Het afgelopen jaar heb ik door het delen van mijn ervaringen een samenwerking gehad met het UWV, Werf& en heb ik een VIVA400 award gewonnen voor mijn strijd tegen arbeidsmarktdiscriminatie.

Na deze workshop zal je gemotiveerd raken om direct aan de slag te gaan met jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Als ik het kan, dan kan jij het ook.

– Dounia Maakor

Workshop 2: Netwerken door Karima el Bakkali

Netwerken? Ulgh, verschrikkelijk! Dat is wat ik een aantal jaar geleden dacht toen ik dit woord hoorde. Ik had namelijk het idee dat ik bij iedere netwerkborrel alleen maar overprikkeld, met oppervlakkige gesprekken en mezelf afvroeg wat me bezielde om te gaan, de ruimte verliet.

Tot een jaar of 2,5 geleden. Ik kwam op een manier om mijn netwerk uit te breiden waar ik energie van kreeg, waarmee ik mensen aan mij wist te binden en connecties wist te leggen waar ik diepgaande gesprekken mee voerde en diverse kansen uitrolden. Zo wist ik het in 2020 voor elkaar te krijgen om in meer dan 10 verschillende media te verschijnen, twee nominaties binnen te slepen en dat allemaal in corona tijd: een jaar waarin nauwelijks offline netwerkborrels werden gegeven.

Hoe ik dit voor elkaar heb gekregen, leer ik jou graag! Let’s talk about building a network, want het maakt niet uit wat voor droom je hebt: die heb je nodig! Alleen kom je ver, maar samen nog verder.

– Karima el Bakkali

Workshop 3: Ondernemen en mindset door Sara Dekker

Hier op social media lijkt iedereen een succesvolle ondernemer te zijn. Je wordt bedolven onder kreten als: “Ik heb mijn eerste product gelanceerd en heb binnen 1 week €10K omgezet”, “Mijn product is binnen 2 dagen volledig uitverkocht” en “Mijn bedrijf heeft binnen x maanden een omzet van 6 cijfers weten te realiseren”.

Dit soort kreten kunnen zowel motiverend als demotiverend werken. Ze kunnen namelijk onbewust de graadmeter worden waarmee jij je (toekomstige) bedrijf gaat meten. Maar is dit wel terecht?

We denken namelijk vaak dat we veel geld, ervaring en kennis nodig hebben om te kunnen ondernemen. En ondanks dat deze dingen het leven van een ondernemer een stuk makkelijker maken, is het MINDSET waar jouw superkrachten verborgen liggen.

In mijn workshop neem ik jou mee in de lessen die ik als startende ondernemer heb geleerd. Ook deel ik tips die jou gaan helpen bij het creëren en behouden van de juiste mindset zodat ook jij jouw dromen kunt najagen.

– Sara Dekker

Workshop 4: Lokale politiek door Ugbaad Hassen

Dat de politieke wereld nog weinig diversiteit kent, is helaas nog een zicht- en voelbaar gegeven. Om die reden heb ik ervoor gekozen mij verkiesbaar te stellen voor de gemeenteraad in Emmen. Sinds 2018 vertegenwoordig ik in deze lokale raad de PvdA.

De contacten met diverse mensen van allerlei achtergronden hebben mij gemotiveerd om de lokale politiek in te gaan. De uiteenlopende gesprekken die ik voer, doen mij realiseren dat een goede afspiegeling van inwoners ontzettend belangrijk is in de lokale politiek. Dit speelveld heeft namelijk betrekking op concrete onderwerpen waarmee inwoners in het dagelijks leven direct mee te maken hebben. En hoe mooi is het om daar direct invloed op te hebben!

Graag leer ik je meer over de ins en outs van de politieke wereld op lokaal niveau. Over de verschillende manieren van invloed uitoefenen op politieke besluitvorming, het proces rondom stemmen, lid worden van een politieke partij en jezelf verkiesbaar stellen. Mijn persoonlijke ervaringen in de intrigerende wereld van de gemeenteraad zullen niet ontbreken.

Ugbaad Hassen

Dagvoorzitter Sarah Abbou leidt het programma

Locatie

Vanwege de coronamaatregelen vindt de tweede editie van Women’s Inspire Event digitaal plaats. Via een livestream vanuit Pakhuis de Zwijger geniet je mee van het programma. Meedoen kan via Zoom. Uiterlijk één dag voordat het event plaatsvindt, ontvang je de link in je mailbox. Let op: deze link is enkel geldig voor de aangemelde deelnemer.

Inschrijven

Meld je uiterlijk 4 maart aan door een mail te sturen naar womensinspireevent@hotmail.com. Vermeld in de mail je voor- en achternaam. Geef tevens aan welke workshop je in ronde 1 wilt volgen en welke in ronde 2.

 

De entreekosten bedragen €15,- per persoon. Betalingsinstructies ontvang je via de mail. Je inschrijving is pas definitief als de entreekosten ontvangen zijn. Je ontvangt een persoonlijke bevestiging. Niks ontvangen? Check dan je spambox.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart